Recomandări Grafice cu Pisica Pătrată

24 mai 2018
Recomandări Grafice cu Pisica Pătrată

Recomandările pentru acest weekend vin de la Alexandru Ciubotariu, adică Pisica Pătrată, unul dintre cei mai apreciați și prolifici artiști de benzi desenate de la noi și co-autorul cărții Istoria benzii desenate românești. Vineri, 18 mai, în cadrul East European Comic Con 2018, am avut ocazia să stăm de vorbă în cadrul unui panel despre banda desenată în România, alături de Octav Unguraenu și Toma Alexandru. 

 

1. Care a fost BD-ul copilăriei tale?

Cu siguranță Pif-ul. Adică revista franțuzească Pif Gadget cu multitudinea personajelor sale: Arthur fantoma, Rahan, Hercule și ceilalți.

 

  

 

2. Recomandă două romane grafice sau benzi desenate și spune de ce-ți plac.

Îmi plac mult romanele grafice ale lui Will Eisner. Dar și cele ale lui Dave Cooper sau Stéphane Blanquet. Pe lângă latura grafică de care sunt foarte interesat, propun și povești interesante, ciudate, neobișnuite. Iar Eisner este un povestitor născut pentru limbajul benzii desenate.

 

  

 

  

 

  

 

3. Recomandă o carte apărută la imprintul Grafic și spune de ce ți-a plăcut.

Aici a lui Richard McGuire este o minunăție. Pe lângă faptul că arată foarte bine și ca obiect, este extraordinar cum a găsit noi modalități de a spune o poveste - o modalitate inedită de-a spune o poveste teribil de impresionantă. 

 

 

4. Ce super-erou sau super anti-erou ești?

Pisica Pătrată!

 

Fotografii de Mihai Barabancea // https://www.instagram.com/mihai_barabancea/ 

Vă recomandăm şi