Grafic+: „Fantoma Aniei” + „Happy!” (serialul)

08 mai 2018
Grafic+: „Fantoma Aniei” + „Happy!” (serialul)

Rubrica Grafic+ va propune un companion, în formă de film, serial, altă bandă desenată… (înțelegi mersul) pentru cărțile și romanele grafice pe care le publicăm sub imprintul Grafic.

Am asociat cartea Verei Brosgol, Fantoma Aniei, cu serialul Happy!, bazat pe banda desenată semnată de Grant Morrison și Darick Robertson și publicată de Image Comics în 2013. Chiar dacă nu avem o poveste cu fantome, avem una cu ființe imaginare, mai precis cu prieteni imaginari. În banda desenată originală, împărțită în patru capitole, Nick Sax este un fost polițist, devenit asasin plătit, ce urmează a fi bântuit de Happy, un unicorn albăstrui înaripat. Iar toate astea se întâmplă în preajma Crăciunului, deci vei vedea și un Moș sinistru și super-prăjit în poveste.

 

 

Serialul produs de postul Syfy extinde povestea răpirii de copii imaginată de Morrison și Robertson într-un prim sezon cu opt episoade, în care pe lângă Moșul Crăciun coșmaresc mai avem un mafiso interpretat de Ritchie Coster, un sadic întruchipat de Patrick Fischler și un gândaco-boss. Iar Nick Sax e jucat convingător de Cristopher Meloni (Oz, True Blood, 12 Monkeys, Fear and Loathing in Las Vegas, Sin City: A Dame to Kill For…).

Primele episoade din serie au un ritm dement, cu întorsături de situație la fiecare scenă și cu un montaj a la Deadpool. Apoi, într-adevăr, serialul domolește cadența inițială, pentru a survola intimitatea personajelor, dar acțiunea și surprizele revin spre sfârșitul primului sezon.

 

 

O altă veste bună despre serialul Happy! este că producătorii au anunțat la începutul anului 2018 sezonul 2, ce va debuta în luna decembrie .

Vă recomandăm şi