Comic Con & linx #2

16 mai 2018
Comic Con & linx #2

După cum știi, în weekend mergem la Comic Con, unde trebuie să bifăm plimbarea pe aleea artiștilor, unde, printre alții, vor avea standuri David Lloyd, Guillermo Ortego, Maya & Yehuda Devir, Puiu Manu, Pisica Pătrată, Victor Drujiniu, Șerban Andreescu

Câteva evenimente care n-ar trebui ratate de bedefili la East European Comic Con:

Vineri, ora 18:00, Banda desenată în România. În cadrul discuției vom prezenta și o parte din viitoarele proiecte editoriale ale imprintului Grafic. Mulțumim Octav Ungureanu (moderatorul discuției) pentru invitație.

Sâmbătă, ora 12:00, Maya & Yehuda Devir

Sâmbătă, ora 19:00, David Loyd

 

 

Duminică, ora 13:10, Guillermo Ortego

Cărțile imprintului Grafic vor putea fi găsite la standul B35.   

 

Expoziții:

  • Dacă ai drum prin Londra, merită să vizitezi expoziția Asterix in Britain: the Life and Work of René Goscinny, deschisă până pe 30 septembrie, la Muzeul Evreiesc.  Expoziția este dedicată vieții și creațiilor lui René Goscinny, invetatorul lui Asterix.
  • Până pe 18 mai poți vedea expoziția Victor Drujiniu, de la Casa de Cultură a Municipiului Timișoara. Pe artist în vei putea întâlni și în weekend la EECC.

 

Ce citim:

 

 

 

 

„În primii ani, Suraj îmi bătea la ușă seara și ieșeam pe preș, unde stăteam în cur și ne uitam pe cele câteva copii xerox, legate cu pânză roșie pe cotor, după Rahan, pe care mi le adusese Mama. Nu știam să citim nici unul în franceză, așa că ne imaginam poveștile, interpretând imaginile în care eroul preistoric se lupta cu rinoceri uriași, canibali, chiar și dinozauri. Apoi Suraj i-a trimis vorbă lui tac-su și ăla a început să-i trimită teancuri de Rahan și Pif pe care i le descifram eu. Inventam dialoguri, intrigi, nume de personaje pe care le preluam din colecția Jules Verne din care-mi citea Mama înainte de culcare.”

Din Copilăria lui Kaspar Hauser, Bogdan-Alexandru Stănescu

 

Ce ascultăm:

 

Știri:

  • The Verge anunță un documentar ce va explora cariera scriitoarei Ursula K. LeGuin, ce s-a stins din viață la începutul acestui an, la vârsta de 88 de ani.
  • Imprintul Grafic este menționat printre premianții târgului de carte Librex: Premiul „Otilia Cazimir” pentru editarea de literatură pentru copii şi tineret ex-aequo Grupului Editorial ART Bucureşti (editurilor ARTHUR, YoungArt şi GRAFIC)

 

Cam atât pentru săptămâna asta. Săptămâna viitoare aflăm ce albume, romane grafice sau reviste de benzi desenate găsim la Bookfest.

Ne vedem la EECC!

Vă recomandăm şi