Unde fugim acasă? 7 destinații imaginare în benzile desenate

18 aprilie 2019

Sezonul estival este la câteva luni distanță. Chiar și soarele refuză să iasă. Dacă ai nevoie de o scurtă vacanță, îți propunem câteva locuri pentru a-ți reîncărca bateriile.

 

Destinații pentru relaxare

La Bunici din Vacanța lui Nor

 

 

Satul din Vacanța lui Nor nu este vreun sat care există neapărat în viața reală. Și asta nu doar fiindcă trăiesc în el solomonari și e lângă o pădure prin care se joacă balauri și se perindă zmei. Este satul ideal unde muncile se transformă în joacă, unde prieteni noi sunt mereu după colț, iar seara bunicii te așteaptă cu o masă îndestulătoare.

 

+ Foarte ieftin

+ Aer curat

+ Peisaj pitoresc

- Trebuie să urci pe deal să prinzi semnal la telefon

 

Momilandia din Aventuri în Momilandia

În Momilandia te poți relaxa cu un picnic pe plajă, te poți plimba pe dealuri, odihni la umbra copacilor. Poți chiar sta câteva zile acasă la vărul Momi. Nu-i nevoie să anunți din timp, nu se va supăra, ba chiar va încerca să-ți îndeplinească toate mofturile.

 

+ Peisaj variat

+ Exotic, dar nu straniu

+ Te poți întâlni cu oricine; de la cunoscători de artă la pirați

- Poți sparge repede banii, fără să-ți dai seama pe ce i-ai aruncat

 

Destinații pentru senzații tari

Valea din Bone

 

 

Dacă vrei să-ți testezi aptitudinile de cercetaș, o tabără în Vale este perfectă. Vremea imprevizibilă îți va testa viteza de reacție și capacitatea de adaptare, însă locul oferă resurse din belșug și prieteni gata să arunce o mână de ajutor. Dar ai grijă la șobo-monștri!

 

+ Peisaj de-ți taie răsuflarea

+ Provocări neașteptate

+ Poți chiar să întâlnești un dragon

 

Orașul Scrapyard din Battle Angel Alita

 

 

Ridicat lângă groapa de gunoi a orașului plutitor Tiphares, Scrapyard este o cetate animată, multiculturală, plină de ciborgi care-și modifică trupul pentru a putea lucra mai bine, pentru a putea lupta mai bine sau pur și simplu din motive estetice. Mâncarea e bună, viața de noapte e sălbatică și atracțiile diverse. Trebuie doar să evitați aleile întunecate și să nu lăsați la vedere implanturile cibernetice scumpe.

 

+ Distracții pentru orice buzunar

- Uneori treaba se încinge peste măsură

 

Destinații de evitat

Groapa din Dorohedoro

 

 

În niciun caz să nu vizitezi Groapa. Este un oraș delapidat construit în jurul unui hău plin cu o mâzgă toxică și corozivă. Din când în când este vizitată de vrăjitori pentru a-și testa magia pe oameni nevinovați.

 

- Miroase urât

- Lipsă de servicii sanitare

+ E pe undeva un restaurant foarte bun de Gyoza

 

Gotham

Poate vrei să vizitezi orașul pentru arhitectura sa gotică și întortocheată sau pentru clădirile care îmbină istoria cu tehnologii de ultimul răcnet ori chiar să-l prinzi pe Batman cu coada ochiului. Dar mai bine te ferești. Rata ridicată de criminalitate nu-l face o destinație turistică atractivă, oamenii-s nepoliticoși, pare noapte tot timpul, iar orașul are nevoie de o familie întreagă de vigilantes.

 

- Dacă după o noapte în oraș scapi doar jefuit, ai avut noroc

- Foarte mulți copii edgy umblă costumați în Joker

- Exagerat de scump. Probabil de la atât de mulți miliardari pe metru pătrat

 

Iadul din Hellboy in Hell

 

După ce un criminal s-a furișat în noapte și l-a ucis pe Satan, focul iadului s-a stins, demonii minori s-au răzvrătit împotriva stăpânilor, iar Leviatanul se plimbă nestingherit pe sub ape. Totul este mohorât, apus, plictisitor.

 

- Cei câțiva demoni stingheri îți pot trage o sperietură zdravănă

- Nu știi cu ce vechi prieteni poți să dai nas în nas într-o întâlnire neplăcută și jenantă

+ E destul de liniștit și nu se va supăra nimeni dacă te muți temporar într-una din multele case abandonate

 

Ghid de Alin Răuțoiu

Recomandări (19) Interviuri (9) Noutăți (6) Titluri în focus (33) Evenimente (1) Școală (2) Concursuri (13)
header interviu
Interviu cu Anna Rakhmanko și Mikkel Sommer despre Vasia, bunicul tău: „Am vrut să creăm senzația că totul e transmis prin ochii unui copil” de Ema Cojocaru 08 ianuarie 2024
Vasia, bunicul tău relatează povestea adevărată a familiei Annei Rakhmanko, așa cum i-a fost istorisită de Liuba, sora bunicului ei, la vârsta de 82 d...
Mai multe
Invincibil
Pascal Jousselin — Invincibil 1: Dreptate și legume proaspete de Eduard Pandele 09 noiembrie 2023
CUM SĂ TE ÎNDRĂGOSTEȘTI DE INVINCIBIL ÎN ZECE SECUNDE? E simplu - e suficient să citești prima planșă de aici; (dacă îți plac pisicile, mergi direc...
Mai multe
Marie Curie
Frances Andreasen Østerfelt, Anja C. Andersen & Anna Błaszczyk — Marie Curie: În căutarea luminii de Eduard Pandele 30 octombrie 2023
CARTEA ÎN TREIZECI DE SECUNDE Marie Curie a fost prima femeie care a primit premiul Nobel și, până acum, singurul om de știință care a primit două...
Mai multe
Toate drepturile rezervate © Grupul Editorial ART