Recomandări grafice cu KJ Mecklenfeld

26 iunie 2018
Recomandări grafice cu KJ Mecklenfeld

Recomandări grafice de vară, aduse din Țările de Jos, de pufoșenia KJ Mecklenfeld. Autor a două cărți pline de fantezie, Hendrik de Mol și Planeta de Aur și Hendrik de Mol și Planeta de Jad, ursulețul de pluș a mai scris povestiri și pentru antologiile din seria Cărțile mele, de la Editura Arthur. Acum vă recomandă BD-urile care-l inspiră în pauzele de cafea cu miere. 

 

1. Care a fost BD-ul copilăriei tale?

PIF, fără doar și poate. Îl așteptam cu mare nerăbdare, în special din cauza surprizelor (gadgets). De curând a fost relansat sub numele de Super Pif. A ajuns și la mine numărul 2 din decembrie 2015. Cu tot cu surpriză.

 


 

2. Recomandă două romane grafice sau benzi desenate și spune-mi de ce-ți plac (pot fi din România sau de afară).

 

2.1. Terry Pratchett, variantele grafice ale cărților din seria Lumea Disc. Nu știu dacă Terry Pratchett și al său umor cu totul special mai au nevoie de vreo prezentare.

 

 

Fiind un mare admirator, nu am ezitat să cumpăr romanul grafic atunci când am văzut că a apărut. Volumul e adaptat de Scott Rockwell și ilustrat de Steven Ross.


 

2.2. Nimona, de Noelle Stevenson. M-am distrat citind-o.

 

 

Avem de a face cu o eroină neconvențională și un personaj negativ și mai neconvențional. Sau, ca să folosesc blurb-ul oficial: Nemesis! Dragoni! Știință! Simbolism! Așa e, sunt toate de găsit în Nimona :-).

Interesant este și faptul că Noelle Stevenson a pornit cu un webcomic care a fost apoi preluat și publicat de către Harper Teen. Sper să văd într-o zi Nimona apărută și la Grafic.

 

3. Recomandă o carte apărută la imprintul Grafic și spune de ce ți-a plăcut.

Aventuri în Momilandia.

 

 

Îmi plac benzile desenate cu Moomin fiindcă reflectă o lume așa cum mi-aș dori-o. Pufoasă. Fără violență. În care văile sunt pline de flori și copaci, iar viața este frumoasă. În care personajele spun exact ceea ce gândesc și în care se fac glume la tot pasul.

 

 

Sunt mare fan Moomin. Am nu numai cărți cu Moomin (în mai multe limbi), dar și căni cu Moomin, pixuri cu Moomin, calendare cu Moomin șamd. Moomin și Snif care locuiesc împreună cu mine, aici, în Biroul de Pluș, nu se dezic de caracterele lor din benzile lui Tove Jansson. Uitați ce drăguți sunt, mi-au pregătit o surpriză de ziua mea:

 


 

4. Ce super-erou sau super anti-erou ești?

Au apărut și comics-uri cu el, așa că pot să spun că mă simt cel mai aproape de Kung Fu Panda. Încă n-am ajuns la stadiul de Dragon Warrior, dar sunt pe drum :-)

 

 

 

Cu drag,

K.J. Mecklenfeld

Vă recomandăm şi